De huizenmarkt staat op zijn kop. Je betaalt momenteel voor een huis gemiddeld 400.000 euro ( in bepaalde gebieden van Nederland). Deze prijs is zelfs gestegen naar 410.000 in het tweede kwartaal van 2021, dit betekent een stijging van 20 procent. Ondanks de prijsstijging kan het zijn dat je toch wilt verhuizen of een huis wilt kopen. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Je kunt bijvoorbeeld ruzie hebben met je buren, gezinsuitbreiding verwachten of je wilt voor het eerst op jezelf wonen. Daarom kan het goed zijn een makelaar in de hand te nemen. In deze blog lees je waarom de huizenprijzen zo hard stijgen en waarom het dan goed is een makelaar in de hand te nemen.

Stijging van de huizenprijzen

Het zal niet als een verrassing komen, maar er zijn te weinig huizen in Nederland. Er stonden dit jaar op 15 mei rond de 15.500 huizen te koop. Dit lijkt een heel aantal, maar het is 53 procent minder dan het jaar daarvoor. Daarbij zijn er ook meer mensen in Nederland gekomen, waardoor het voor mensen nog moeilijker is een huis te vinden. Je kunt het aantal vergelijken met het aantal huizen dat te koop stond in 2016, dit waren er namelijk 110.000. De schaarste komt omdat er aan de ene kant meer mensen bij komen in Nederland en aan de andere kant omdat er minder snel gebouwd wordt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat we met steeds minder mensen in een huis wonen. Waar ze vroeger met zijn tienen in huis woonde wonen we nu liever met zijn tweeën of zelfs alleen. 

Inschakelen van een aankoopmakelaar

Om een huis te kopen, kun je gebruik maken van een aankoopmakelaar. Als je bijvoorbeeld in Groningen woont, dan maak je gebruik van aankoopmakelaar Groningen. Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een huis dat te koop staat, of zelfs met een huis vinden dat nog niet te koop staat. Je makelaar heeft een groot netwerk en veel kennis van de huizen in de stad. Je kunt daardoor op plekken komen waar je nooit aan gedacht had. Met de krappe huizenmarkt van tegenwoordig kan de makelaar je helpen andere voor te zijn. Dit kan net het verschil zijn tussen wel een huis hebben of net niet.

Pin It on Pinterest