Het is algemeen bekend dat pvc vloeren bij veel mensen favoriet zijn. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Er zijn goede argumenten aan te voeren waarom je zou moeten kiezen voor een vloer gemaakt van dit materiaal. Dit en meer gaan we met je doornemen in deze tekst. Dus kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee. 

Redenen om te kiezen voor PVC op de vloer 

Er zijn grote voordelen verbonden met een PVC-vloer. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel een specifiek ongeluk gebeuren met een vloer. En dat wil je natuurlijk niet. Een van de zaken die het meest voorkomt, is het vallen van water op de vloer. Wanneer je dan een hardhouten vloer hebt, zul je als eigenaar niet blij zijn. Een dergelijke vloer kan zeer slecht tegen water namelijk. De planken kunnen kromtrekken. Dan ben je dus echt aan te beurt, in de zin dat je de portemonnee mag trekken om de vloer te laten reviseren. 

Daarbij is het zo, dat een vloer van PVC niet zo prijzig is al een vloer van hardhout. 

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan een PVC-vloer? 

Wanneer we het hebben over nadelen, dan is dat eigenlijk een zeer subjectieve aangelegenheid. Wat voor de een nadeel is, kan voor de ander juist een voordeel betekenen. In het geval van een PVC-vloer zijn er echter wel een aantal nadelen te noemen die we universeel zouden kunnen noemen: de vloer kan er kunstmatig uitzien, zeker wanneer je voor de goedkopere varianten gaat. Daarnaast biedt de vloer je geen waardetoevoeging aan je woning, zoals de hardhouten vloer dit in vele gevallen wel doet.

De PVC-vloer kan goed met de vloerverwarming gecombineerd worden, maar zorg er dan wel voor dat je de juiste lijm gebruikt, eentje die dus tegen de warmtewerking kan. Je moet een egale vloer hebben om een PVC-vloer succesvol te kunnen leggen. De prijs van PVC ligt doorgaans wat hoger dan die van een laminaatvloer. Daarbij kan ook een PVC-vloer, net als laminaat, beschadigen door nagels van huisdieren, steentjes onder de schoenen, et cetera. Houd er dus rekening mee dat je maatregelen neemt, zoals de schoenen uitdoen bij de voordeur. Dat is sowieso een goed idee om het binnen netjes te houden. 

Pin It on Pinterest