Wist je dat het hebben van rommel in huis kan leiden tot stress? Sterker nog, kleine kamers zoals de badkamer die rommelig zijn kunnen plotseling een stuk kleiner worden, snel. 

Met slechts een paar kleine veranderingen in hoe je je badkamer hebt ingericht, kun je een grote verandering merken in je algehele mentale en emotionele gezondheid.

Als je een schone badkamer hebt in je huis, kan dat ook een heldere ruimte in je hoofd creëren. Hier zijn een aantal grote voordelen voor je mentale gezondheid als je je badkamer opruimt.

Minder rommel betekent minder stress

Er is gewoon iets dat stress opwekt in je hoofd als je muren vol staan met “spullen”. Hoe minder spullen je hebt, hoe minder stress je ook hebt. Schone ruimtes motiveren je om andere ruimtes schoon te maken. Voel je je de laatste tijd een beetje moe in de schoonmaakafdeling? Gebruik je schone badkamer als een manier om gemotiveerd te raken om de andere kamers in je huis schoon te maken.

Eenmaal schoon, voel je opluchting

Je realiseert je misschien niet eens hoeveel stress je had van je vieze badkamer. Als je de badkamer hebt schoongemaakt, zul je de gemoedsrust voelen omdat die taak nu klaar is en van je lijst. Je kunt ook een kijkje nemen op onze website om inspiratie te krijgen voor veranderingen in je huis. Op het moment dat je je badkamer binnenstapt en schone kasten ziet, zul je dankbaar zijn dat je een ruimte hebt waar je naartoe kunt gaan waar je je letterlijk nergens anders zorgen over hoeft te maken.

We raden je aan om zeker een keer per week een flinke opruimsessie te houden, dan weet je zeker dat het goed komt met je geestelijke gesteldheid. We hebben nog veel meer interessante dingen die je kunt doen om je woning helemaal top te maken. Lees de andere blogs op onze site hiervoor. Wil je een strakke badkamer, huur dan een kitter in. Deze expert maakt je badkamer strak en gaaf. 

Pin It on Pinterest