Niet elke woning in Tsjechië is helemaal perfect geïsoleerd en voldoet aan de veiligheidseisen zoals die in de moderne tijd gesteld worden aan woningen. We hebben een aantal tips voor je onder elkaar gezet waarmee het mogelijk is om je Tsjechische woning helemaal op en top te verbeteren en zo ook het rendement qua energieverbruik te verhogen. Zin in de nodige inspiratie? Wij nemen het allemaal met je door in deze tekst, dus lees vooral snel verder en doe er je voordeel mee.

Glasherstel

Met glasherstel zul je meer rendement halen uit je Tsjechische woning. Hoe dat zit kun je in deze blog lezen. Het is makkelijk te begrijpen dat wanneer ramen kapot zijn er heel veel energie uit de woning kan verdwijnen. Door tijdige een specialistisch bedrijf het glas te laten herstellen, kun je het rendement van je woning heel gemakkelijk zeer snel verhogen. Daarbij is het ook nog eens een keer zo, dat wanneer jij gebruik maakt van dubbele beglazing, de isolatie van de ramen veel beter is. Laat dus vooral een bedrijf komen om het enkel glas te verwijderen en de ramen uitrusten met dubbel of driedubbel glas. Tussen de ramen zit dan een laagje lucht dat zorgt voor een uitstekende isolatie en een hoger rendement als het gaat over het gebruik van energie.

Isolatie in de muren komen plafond en vloeren 

Wanneer een Tsjechische woning vrij oud is, dan kan het voorkomen dat de isolatie die erin gebruikt is, als deze er al in zit, verouderd is en daardoor niet goed functioneert in termen van moderne isolatie-eisen. Er is dan hoognodig een update nodig van de aanwezige isolatiematerialen in de spouwmuur. Dat laatste is de afstand tussen de binnen en de buiten muur. Het komt voor dat in zeer oude woningen stro gevonden wordt als isolatiemateriaal uit vervlogen dagen. Je wilt dat dit materiaal verwijderd wordt door een gespecialiseerd bedrijf en vervangen door moderne isolatie. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van kunststof als isolatiemateriaal. 

Pin It on Pinterest