Er zijn vele zaken die belangrijk zijn in en rond het huis om het daar veilig te maken.

Veel mensen hebben helemaal geen verstand van elektra of gas en we raden dan ook zeker aan om hier ver van te blijven en wanneer het problemen zijn met dergelijke voorzieningen direct een professional in de arm te nemen. Ook in Tsjechië zijn professionals die dit voor je kunnen regelen. Het gaat misschien net even anders als bijvoorbeeld bij de 24 uurs service loodgieter in Amsterdam, maar in de basis wordt erbij gelijke techniek een vergelijkbare methodiek gebruikt. 

Gasgeur in huis 

Het is erg belangrijk om direct actie te ondernemen wanneer je een gasgeur in huis ruikt. Je hoeft geen expert op dit gebied te zijn om in de meterkast de gaskraan dicht te draaien. Het herstellen van een lek kun je overlaten aan een expert. Toch is het dus wel belangrijk om zelf de eerste actie te ondernemen. Dus eerst de kraan dichtdraaien en daarna pas de expert bellen. 

Waterlek in huis

Er zijn verschillende manieren waarop water in huis schade aan kan richten. Mogelijk komt het water van buiten omdat er een lek in het dak zit. Een andere reden kan zijn dat er een waterleiding gesprongen is. Dit kan bijvoorbeeld in de winter gebeuren wanneer de leiding stuk vriest. Ook binnen in de woning kan er een waterleiding stuk gaan bijvoorbeeld wanneer je in de muur aan het boren bent en niet goed gecheckt hebt of er een  waterleiding loopt. In dat geval is het erg slim om de hoofdkraan dicht te draaien. We raden je aan om ook nu weer een expert te bellen die voor jou snel het lek kan dichten. 

Wanneer je in Tsjechië een woning wilt aanschaffen, dan raden we aan om deze grondig te laten checken in bouwkundig opzicht. Je wilt weten of de woning vol met asbest zit ja of de nee en of de leidingen modern zijn. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld nog koperleidingen in het huis heb zitten en koper is niet per se heel gezond wanneer je het gebruikt voor een waterleiding. 

Pin It on Pinterest