Bij www.furnihaus.nl vind je tal van interessante meubels om je woning een toffe look mee te geven. Laten we met de feiten beginnen: heel weinig designliefhebbers richten tegenwoordig in met meubelsets. En hoewel het gemakkelijk is om in de val te lopen van het volgen van een specifieke trend – of dat nu het midden van de vorige eeuw, Scandinavisch of traditioneel is – zijn de meest impactvolle ruimtes degene die moeiteloos elementen uit meerdere periodes, stijlen en plaatsen combineren. Je kunt tenslotte maar een beperkt aantal midcentury stukken kopen voordat je huis op een replica van een Mad Men-set begint te lijken – maar als dat de look is waar je voor gaat, ga dan vooral door.

Het mixen van verschillende periodes en stijlen kan overweldigend aanvoelen als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Als we beginnen met het inrichten van onze huizen, helpen de grootwinkelbedrijven ons misschien eerst om de kamers in te richten met de essentiële zaken: kwaliteitsbanken, stevige bedden en ruime eettafels. Maar als dat eenmaal gebeurd is, biedt zich de mogelijkheid aan om kleinere meubelstukken, antiek, voorwerpen en zacht meubilair toe te voegen om de look af te maken.

Designtips

Denk aan kamers in termen van gelaagdheid door items toe te voegen om je ruimte uniek en persoonlijk te maken. Klaar om je plaatselijke antiekwinkel af te struinen op zoek naar het perfecte vintage stuk om toe te voegen aan je moderne huis? Hier zijn een paar tips die je helpen bij het mixen van meubelstijlen.

Beperk je kleurenpalet

De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je kamer er coherent uitziet, zelfs als er verschillende stijlen in zijn verwerkt, is om het kleurenpalet te beperken. In een keuken in New York City anno nu is het palet vaak strikt zwart en wit met toetsen van groen, waardoor de sierlijke architectuur en kroonluchter samengaan met moderne keukenkasten en een eigentijdse ladder.

Eigentijdse kunst toevoegen

Als je nog maar net begonnen bent met het mixen van meubelstijlen, is een van de gemakkelijkste manieren om te beginnen het toevoegen van hedendaagse kunst in een klassieke kamer – zoals in een Brooklyn brownstone van Jessica Helgerson – of vice versa.

Het toevoegen van klassieke kunst in een hedendaagse ruimte is leuk. De botsing tussen de twee stijlen is gemakkelijk te realiseren en het maakt altijd een opvallend statement.

Pin It on Pinterest