Al sinds de middeleeuwen speelt het rieten dak een grote rol in de architectuur van de Lage Landen. Ook in andere landen komt het rieten dak voor. De huizen waren in die tijd vooral van hout gemaakt en alleen belangrijke gebouwen als kerken waren van steen. In de loop van de jaren zijn de houten huizen vervangen door stenen huizen. Dat had te maken met het feit dat er toch wel veel branden uitbraken in de middeleeuwse steden, hout en riet brandt net iets te goed. Toch is het rieten dak niet helemaal verdwenen, op de Nederlandse boerderijen zie je het nog dikwijls terugkomen op boerderijen die honderden jaren oud zijn. Tegenwoordig is het ook steeds meer in zwang om een rieten dak op je woning te laten maken, zeker wanneer je in de provincie woont en een vrijstaand huis hebt. Het is ook allemaal een stuk veiliger dan vroeger. We gaan je er meer over vertellen in de tekst. 

Een rietdekker helpt je graag verder met het verwezenlijken van je droomwoning. 

Voordelen van een rieten dak 

Er zijn heel veel voordelen op te noemen die samenhangen met het kiezen en laten realiseren van een rieten dak op je woning. Zo is het natuurlijk een prachtig dak om te zien en zorgt voor een authentieke uitstraling. Daarnaast is het zo dat de veiligheid van het rieten dak optimaal gemaakt wordt door een speciale impregnatie, die modern is en ervoor zorgt dat er niet zo snel brand uitbreekt zoals dat vroeger het geval was. Het is ook een dag dat erg goed isoleert en waardoor je snel kunt besparen op de energierekening.

Realiseren rieten dak is een ambacht

Door de jaren heen is het ambacht van het maken van een rieten dak niet verloren gegaan en gelukkig kunnen we daarom nu nog steeds profiteren van de kennis en kunde die dergelijke ambachtslieden hebben. We rijden je sterk af om zelf een rieten dak op je woning te realiseren, dit is namelijk een van de lastigste karweitjes die je kan verzinnen als het gaat over het maken van een woning. Het moet ook allemaal op een specifieke manier gebeuren zodat de veiligheid niet in het geding is. Dit is overigens ook erg belangrijk voor de verzekeringen. Je moet een certificaat hebben waarop te zien is dat het allemaal superveilig is. Bij rietdekkerij.nl informeren ze je graag over de verschillende mogelijkheden voor jouw woning. 

Pin It on Pinterest