Online eikenhout kopen is geweldig makkelijk en snel. De wereld verandert en het is belangrijk dat wij met de wereld mee veranderen. In de afgelopen 10-20 jaar is er een toename geweest van het aantal online winkels in vele industrieën. De houtindustrie is niet anders hierin. Meer en meer leveranciers van hout verplaatsen hun bedrijf naar een online platform. Maar als je nog nooit online hout hebt gekocht, weten wij dat het een moeilijke overgang kan zijn. Hier zijn een paar van de voordelen waar onze lezers enthousiast over zijn:

Veiligheid

Een veilige ervaring met het kopen van hout tijdens deze pandemie

Veel mensen en bedrijven hebben zich moeten aanpassen als gevolg van Covid-19. Voor degenen die een veiligere optie willen, is het kopen van timmerhout via een online timmerhout leverancier een geweldige oplossing. 

Tijdsbesparing

Als je wel eens timmerhout hebt gekocht bij een houthandel, weet je hoe uitgebreid het proces kan zijn. De ervaring leert dat het minstens een uur duurt om het materiaal uit te zoeken en in te kopen. En niet te vergeten, je moet waarschijnlijk van tevoren bellen en afspraken maken in je agenda om dit te doen. Online gaat het sneller en makkelijker.

Ruime collectie 

Op het internet vind je een enorme collectie aan soorten hout waar jij je voordeel mee kunt doen wanneer je aan het bouwen slaat in je woning in Tsjechië. Dat is erg fijn omdat je op deze manier altijd houdt kunt vinden dat past bij het design zoals jij het voor ogen hebt. Laat je dus goed informeren en koop het hout waar je lang mee kunt doen. Zo heeft eikenhout een bijzondere kwaliteit. De voordelen van hout laten zich raden: 

Het is 100% hernieuwbaar – Hout groeit op natuurlijke wijze, waardoor het een herbruikbaar, recyclebaar, terugwinbaar en biologisch afbreekbaar materiaal is wanneer het op verantwoorde wijze wordt beheerd, in tegenstelling tot niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen. 

Verminderde koolstofvoetafdruk – Hout vereist minder energie dan andere materialen, dus van de kap tot het gebruik en de verwijdering heeft het de laagste milieu-impact in vergelijking met andere bouwmaterialen.

Het slaat koolstofdioxide op – Verantwoord beheerde bossen waar nieuwe bomen worden geplant, verwijderen op natuurlijke en efficiënte wijze C02 uit de atmosfeer, het meest voorkomende broeikasgas. Zelfs nadat een boom is gekapt en gebruikt, blijft de koolstof in het product opgeslagen

Pin It on Pinterest