We verlangen allemaal naar het comfort van een gezellig, goed ontworpen huis. Hoewel er veel doe-het-zelvers zijn die onvermoeibaar aan hun huis werken en voortdurend lijken bij te werken of te renoveren, is dit niet mogelijk voor degenen onder ons die het verschil niet kennen tussen een tafelzaag en een boormachine. Natuurlijk kan de laatstgenoemde groep mensen gewoon iemand inhuren om hun huis voor hen te renoveren, maar dat gaat gepaard met rommelige en dure renovaties. Iedereen die wel eens een grote verbouwing heeft gedaan, kan getuigen van de onverwachte kosten en de immense rommel die dat met zich meebrengt. Hoe kunnen we onze huizen updaten en tegelijkertijd grote verbouwingen omzeilen? We willen updates die we allemaal kunnen doen, niet alleen de handige doe-het-zelvers. 

Creëer open ruimte in je huis

Volgens een studie van Bankrate staan open plattegronden bovenaan de lijst als het gaat om het kopen en bezitten van een huis. Huiseigenaren willen een open plattegrond waarbij de keuken, woonkamer en eetkamer één grote open ruimte delen. Hier ligt je kans om ruimte te creëren in je huis, waardoor het aantrekkelijker wordt voor je en je bezoekers. Je huis open en luchtig laten lijken kan makkelijker zijn dan je denkt. Soms is het zo simpel als het wegdoen van grotere, omvangrijkere meubels, of het verplaatsen van meubels in de kamer om te zien welke plaatsing de meeste open ruimte geeft. Als je gehecht bent aan een grote kast, kast of ander groot meubelstuk dat veel ruimte inneemt, overweeg dan om het in een warme gebroken witte kleur te verven- hierdoor zal het “verdwijnen” in de kamer en zal het oog denken dat de ruimte meer luchtig en open is. Een andere truc van het oog die de illusie van open ruimte geeft, zijn spiegels. Spiegels die tegenover ramen worden geplaatst, weerkaatsen het licht in de kamer en laten de ruimte opener lijken. Als je een formele eetkamer hebt die je eigenlijk niet gebruikt, overweeg dan om er een gezellige studeerkamer, thuiskantoor, knutselkamer of bibliotheek met leeshoek van te maken. Zo maak je de ruimte die je nu hebt beter bruikbaar en creëer je een hele nieuwe kamer in je huis die je nooit eerder had (zonder rommelige verbouwingen!).

Voeg nieuwe verlichting toe aan je huis

De juiste verlichting kan een kamer echt tot leven brengen.  Een slecht verlichte kamer ziet er klein, donker en benauwd uit, terwijl een helder verlichte kamer er open, luchtig en uitnodigend uitziet. Er zijn talloze manieren om je huis op te fleuren met verlichting. Sommige van de eenvoudigste methoden zijn zo eenvoudig als het kopen van tafellampen en staande lampen voor je huis. Plaats strategisch een paar hoge staande lampen in donkere hoeken en kijk hoe je kamer tot leven komt. Leg een laagje van deze verlichting met lampen op bijzettafels, waardoor de kamer gastvrij en gezellig aanvoelt. Dan, als je avontuurlijk wilt worden, kunt je al die verouderde plafondarmaturen vervangen door de prachtige moderne meesterwerken die op de markt verkrijgbaar zijn. Natuurlijk, dit laatste deel kan vereisen dat je een elektricien inhuurt voor de installatie, maar als je handig bent, is het vervangen van een plafondarmatuur iets dat niet al te ingewikkeld is. Of je het nu eenvoudig houdt met staande lampen, of helemaal uit gaat en al je plafondarmaturen vervangt -moderniseer je huis met veel heldere lichten.

Kasten: Lade- en deurgrepen plus trap bijwerken

Niets dateert je woning meer dan ouderwetse, versleten en vuile hendeltrekjes en knoppen. Er is geen excuus om niet al je kast en deurkrukken te updaten als het echt zo eenvoudig is om te doen, en er zijn zoveel manieren om je kasten te updaten. Er zijn tal van afwerkingen om uit te kiezen, zoals brons, geborsteld nikkel, verouderd koper, en glanzend roestvrij.  Met zo veel moderne keuzes op de markt kan het moeilijk zijn om te beslissen wat het beste bij je huis past. Niet te veel stress over de overvloed aan opties, na alles, je kon altijd kopen een of twee verschillende stijlen om te zien wat het beste werkt in de kamer. Plus, er zijn niet echt een vaste regels voor het kiezen van kast trekt en knoppen. In wezen kan een landelijke keuken kijken chique en bijgewerkt met zeer moderne roestvrij knoppen, terwijl een moderne keuken kan cool en eclectisch kijken met meer vintage-stijl knoppen. De keuze van het ontwerp is aan jou, dus ga er op uit en beginnen met het bijwerken van je keuken en badkamer kasten vandaag.

Met trapverf kun je helemaal uit de voeten om makkelijk een andere sfeer te brengen in je hal.

Pin It on Pinterest