Bij https://www.berylhouse.nl/ vind je prachtige dakpannen. Het valt niet te ontkennen dat een dak dat verwoest is door brand, storm, hagel of ander noodweer, moet worden gerepareerd. Maar vaak wordt de noodzaak voor reparatie of vervanging verraden door een schijnbaar onschuldige plafondvlek of lekkage. Dat verklikkerlichtje kan uiteindelijk vrij goedkoop te repareren zijn of een kostbare revisie vereisen.

Soms kunt je de bron van het lek zelf vinden als je een onafgewerkte zolder hebt en het water langs een dakspant of een balk druppelt. Het is echter het beste om een ervaren dakdekker een inspectie te laten uitvoeren en de reparaties uit te laten voeren. Wij raden huiseigenaren af om zelf op steile ladders en schuine daken te gaan staan.

Fix het

De remedie kan zo simpel zijn als het vullen van een scheur met kit, het vervangen van een paar dakspanen, of het installeren van een metalen membraan dat het water omleidt. De meeste lekken kunnen worden gestopt als ze beperkt blijven tot een paar plekken. Maar als je last hebt van steeds terugkerende lekkages en je dak niet meer onder de garantie valt, is een nieuw dak aan de orde. Zelfs zonder duidelijke tekenen van schade is het verstandig om een dak van meer dan 20 jaar oud dat niet meer onder de garantie valt, te vervangen.

Beslis over het type dakbedekking

Eerst moet je bepalen welk type dakbedekking je wilt. Asfalt shingles blijven veruit de populairste keuze omdat ze relatief goedkoop en eenvoudig te installeren zijn. In de tests van CR’s dakbedekking ontdekten we dat sommige shingles over het algemeen beter presteren dan andere die meer kosten. In sommige bieden een prachtig gelaagde look of komen in grote arrays van kleuren. De trendkleuren op dit moment zijn licht en zacht groen en blauw, beige en gebroken wit, en taupe en lichtbruine tinten.

Steenopties

Leisteen, tegels en metaal zijn ook allemaal goede opties, maar ze kosten meer. Tegel is gebruikelijk in het zuidwesten en Florida, omdat het warmte reflecteert en past bij huizen in mediterrane stijl, terwijl leien dakbedekking een meer populaire keuze is in het noordoosten, waar Victoriaanse en gotische huizen uit de jaren 1800 te vinden zijn. De prestaties van deze opties op je dak hangen echt af van de vaardigheid van de installateur, maar meestal kunnen ze langer meegaan dan asfalt. Een metalen dak kan 50 jaar meegaan, en leien daken kunnen meer dan 100 jaar meegaan, mits ze goed onderhouden worden.

Houd er rekening mee dat je misschien maar één kant van het dak hoeft te doen, in plaats van het hele dak; dat is iets om met de aannemer te bespreken. En als nieuwe shingles bovenop de oude kunnen worden gelegd, bespaart dat je geld. Je aannemer moet bij je gemeente navragen wat is toegestaan; als er al twee lagen op het dak liggen, mag je er misschien niet nog een laag opleggen.

Pin It on Pinterest