Wanneer de meeste mensen denken over visgraat vloeren, dan is het eerste wat in hen opkomt: tegelvloeren. De creatieve ontwerpen die mogelijk zijn, zijn schijnbaar eindeloos. Bij een houten laminaatvloer denk je echter misschien alleen aan traditionele legpatronen. Als je op zoek bent naar een creatieve manier om persoonlijkheid en elegantie aan je ruimte toe te voegen, dan kan een visgraat laminaatvloer de perfecte oplossing zijn.

De geschiedenis van visgraat in interieurdesign

Het eerst bekende gebruik van een visgraatpatroon in het ontwerp of architectuur was toen de Romeinen het patroon opnamen in hun wegen. Het functionele doel van dit patroon was om de weg stabiliteit en sterkte te geven. Visgraat vloeren, echter, werd niet gevonden in huizen tot ten minste de 16e eeuw. Tegen de 18e eeuw was het zeer populair in elite woningen die eigendom waren van de adel en andere welgestelde personen. 

Het mooie effect van visgraat laminaatvloeren

Visgraat laminaatvloeren maken gebruik van traditionele planken die in een hoek van 90 graden worden geplaatst. Het resultaat is een pijlvormige look die op een unieke manier in tegengestelde richtingen wijst. Dit fascinerende ontwerp zorgt voor een gevoel van beweging in de vloer. Meer dan dat, de vloer wordt een centraal punt in de ruimte in plaats van een achtergrond. De contrasterende vloeiing verruimt de blik, zodat de ruimte groter en luchtiger aanvoelt. Over het algemeen past het visgraatpatroon het best in grotere kamers.

Vele kleuren 

Een van de vele voordelen van laminaatvloeren is de grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in blonde tinten die een moderne ruimte aanvullen, grijstinten die een vleugje rustieke charme in de ruimte brengen of rijke tinten met een glanzende afwerking die de verfijning van de ruimte uitstraalt, alle rechthoekige laminaatplanken kunnen gebruikt worden. Het is begrijpelijk dat je de levensduur van je mooie, nieuwe visgraatvloer wilt maximaliseren, dus kies een kwaliteitsmateriaal dat een dikke toplaag en een waterdichte onderlaag heeft.

Pin It on Pinterest