Aangezien we op werkdagen minder dan een uur buiten doorbrengen, is het geen wonder dat we de voordelen van de natuur niet ervaren. Meer dan 80% van de werknemers met acht of meer houten oppervlakken op hun werkplek geeft aan zich zeer tevreden te voelen op het werk. Ter vergelijking: slechts 53% van de werknemers voelde zich tevreden wanneer er geen houten oppervlakken aanwezig waren.

Wees daarom creatief en integreer meubilair van natuurlijk hout in je kantoorruimte. Probeer eens een grote houten tafel te gebruiken voor informele vergaderingen of een houten salontafel in de wachtruimte. Barkrukken zijn een andere trendy toevoeging aan de receptie van je kantoor en zijn een geweldige manier om op subtiele wijze meer natuurlijke houtsoorten in te brengen.

Een bureau met uitzicht

Iets leuks hebben om naar te kijken is belangrijker voor je workflow dan je denkt. Bureaus met een mooi uitzicht hebben een positieve invloed op je welzijn en bieden een ander perspectief op je computerscherm of geschreven documenten. Snelle pauzes tijdens je werkdag om uit het raam of naar een kunstwerk te kijken, zorgen ervoor dat je ogen zich opnieuw kunnen concentreren, wat vermoeidheid en vermoeide ogen vermindert. De beste plek voor je bureau thuis is voor het raam en de gelukkigste kantoormedewerkers scoren ook een plekje bij het raam. Kunst en foto’s zijn echter een eenvoudige oplossing om saaie muren aan te kleden als een kamer met uitzicht niet mogelijk is. Het is fijn om een hor te plaatsen. Zo heb je geen last van insecten in je ruimte. Bij horren katwijk helpen ze je graag verder met een geweldige hor. 

Voeg persoonlijke accenten toe

Het is al lang bekend dat minder rommel minder afleiding betekent, vandaar het clean desk beleid in veel kantoren. Recent onderzoek toont aan dat werken in een stimulerende omgeving onze creativiteit stimuleert en verrassend genoeg efficiënter is dan een minimalistische omgeving. Een rommelig bureau kan je hersenen echter overweldigen en onnodige stress veroorzaken. Zorg voor een goede balans tussen rommel en productiviteit met eenvoudige accenten, van familiefoto’s tot een bos verse bloemen. Maak er een gewoonte van om je werkruimte om de paar maanden op te frissen met een opruiming van oude rommel en een fris nieuw item om je uit je bureau-dwaze toestand te halen.

Pin It on Pinterest