We leven in onzekere tijden door de coronacrisis. Niets is meer zeker en we weten ook nog niet wanneer we weer terug kunnen naar het normaal. De huizenprijzen zijn daar geen uitzondering op. De huizenprijzen stijgen tegenwoordig door het dak heen, waardoor het voor starters moeilijk is om een huis te kopen. Voor investeerders kunnen hier kansen liggen. Wanneer de huizenprijzen weer dalen weet niemand, daarom kan het verstandig zijn om te investeren in huizen. Het kan zomaar zo zijn dat de huizenprijzen nog veel verder stijgen. In deze blog vind je meer informatie over investeren in vastgoed en het laten taxeren van je huis.

Investeren in vastgoed

Als er recentelijk wat geld is vrij gekomen, dan heb je meerdere opties wat je met dat geld kunt doen. Je kunt het bijvoorbeeld investeren in vastgoed door een tweede huis te kopen. Daarbij kun je opnieuw naar de bank voor een gesprek. Daar kom je erachter of je hypotheek omhoog kan en je dus opnieuw geld kunt lenen. Met het geld dat is vrijgekomen kan het zijn dat je genoeg geld hebt om een tweede huis te kopen. Je denkt misschien dat dit alleen voor de superrijken is, maar het zal je verbazen hoeveel mensen dit kunnen doen.

Je huis laten taxeren

Als je een tweede huis wilt kopen, dan is het handig om je huis te laten taxeren. Op basis van de taxatie kun je opnieuw geld lenen bij de bank door je hypotheek te verhogen. Als je bijvoorbeeld in Utrecht woont, dan kun je je huis laten taxeren door taxatie Utrecht. Zij zullen dan bekijken hoeveel je huis waard is op dat moment. Dit is een objectieve waardebepaling, dat wil zeggen dat je huis niet meer waard wordt als het wordt getaxeerd door een goede vriend. Je kunt een taxatie aanvragen omdat je een tweede huis wilt kopen, maar dit kun je ook doen omdat je in een scheiding ligt of in het geval van overlijden. Je huis laten taxeren is dan verstandig, zodat je weet dat je een goede prijs voor je woning krijgt. 

Pin It on Pinterest