Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dat kan nog best lastig zijn met de huidige situatie in de huizenmarkt. Gelukkig zijn er verschillende makelaars, zoals makelaardij Van Der Linden, die je maar al te graag helpen met het vinden van de beste woning voor jou. Maar dan moet je je natuurlijk wel afvragen wat nou de beste woning voor jou is. Wat wil je nu precies? Wat heb je nu echt nodig en wat is meer optioneel? In deze blog willen we je graag helpen met het bedenken van deze criteria en zodat je deze goed voor jezelf kunt bepalen.

#1: Hoe groot is je gezin?

Ben je alleenstaand of woon je samen? Heb je kinderen of een kinderwens? En zo ja, hoeveel kinderen zou je willen? Dat zijn allemaal belangrijke vragen om mee te nemen wanneer je namelijk wil bepalen hoeveel slaapkamers je wil hebben in je woning. Dat is misschien voor de hand liggend, maar een huis koop je doorgaans niet enkel voor een paar jaartjes. Bedenk dus goed wat je toekomstplannen zijn en neem dit mee in het bepalen van de juiste woning voor jou.

#2: Waar ben je werkzaam?

Ten tweede is het erg belangrijk om je werkende leven hierin mee te nemen. Het is immers zo dat 1/3e van ons leven we doorgaans slapend doorbrengen en voor veel mensen geldt dat we een ander derde deel doorbrengen op het werk (op basis van een 40-urige werkweek). Dat betekent dat de plek waar je uiteindelijk komt te wonen voor een groot deel te maken heeft met op welke plek je werkt. Ben je werkzaam in Amsterdam, dan is het immers niet gebruikelijk om een woning te zoeken in de regio Groningen of Limburg. Houd hier dus ook zeker rekening mee.

#3: Welke omgeving houd je van?

Ben je iemand die houd van de gebruikelijke Nederlandse landschappen? Het eerste waar men aan denkt is dan de vlakke polderlandschappen. Toch heeft Nederland veel en veel meer te bieden dan alleen vlakke landschappen. In het Noorden van het land tref je bijvoorbeeld veel meer meren en natuurlijke wateren. In het zuiden wordt je verwelkomd door de heuvels en, in het uiterste zuiden, zelfs door de echte bergen van ons land.

Pin It on Pinterest