Je huis verkopen doe je niet zomaar even. Je wilt natuurlijk het meeste uit je vraagprijs halen, ook jij moet immers weer een ander huis kopen waardoor je het geld goed kan gebruiken. Zo’n vraagprijs stel je vast samen met je makelaar. Wil je weten wat een makelaar nog meer allemaal voor je doet? Lees het verder in deze blog!

Wat doet een makelaar voor mij?

Een makelaar komt allereerst bij je thuis op gesprek. De makelaar gaat dan aandachtig je huis door en bekijkt alles gedetailleerd. Vervolgens wordt er door de makelaar een waarde schatting gedaan, dit zal vervolgens ook leidend zijn voor de vraagprijs. Let wel dat dit een advies is voor de vraagprijs. Denk je zelf dat de prijs te hoog of te laag is dan kun je dit altijd aangeven. De klant is immers koning. Daarna wordt de verkoopstrategie bepaald. Hierin wordt onder andere behandeld wat de schatting is van verkooptijd, welke opleverdatum verwacht kan worden en of er ook roerende zaken mee worden verkocht. Dit zijn spullen waarvoor je woning niet hoeft te worden aangepast. Een voorbeeld hiervan is keukenapparatuur, de deurbel, een lamp of bijvoorbeeld de brievenbus. Dit kan allemaal worden meegenomen door de verkoper zonder schade te maken aan het huis. Je kunt je voorstellen dat je een brievenbus niet wilt meenemen en verkoopt aan de koper.

Een bezichtiging laten doen of zelf doen?

Je kunt ervoor kiezen om zelf je bezichtiging te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen. Jij weet het meeste van je huis, omdat je er zolang hebt gewoond. Toch kan het handig zijn om dit door een makelaar te laten doen. Woon je in Deventer dan is het handig om makelaar Deventer in te schakelen. De makelaar staat iets verder van zijn emoties af, dan de verkopende partij. Zo kan hij zich volledig focussen op het verkopen van het huis en de optimale verkoopprijs vragen. Daarnaast blijft de relatie tussen verkoper en koper ook beter, omdat de makelaar het huis verkoopt. Verder is het zo dat de kijkers op zoek zijn naar een zakelijke transactie en niet naar nieuwe vrienden. De makelaar kan daarbij zakelijker blijven dan de verkopers waardoor er meer aandacht wordt besteed aan het huis.

Pin It on Pinterest