Een van de belangrijkste zaken die goed moeten voelen, is de mate waarin je je veilig voelt in je eigen woning. In je eigen huis moet je immers rustig kunnen ontspannen en kunnen slapen. Ook moet je je huis met een veilig gevoel achter kunnen laten wanneer je een weekendje weg bent, op vakantie gaat of zelfs een avondje uit gaat. Hoe zorg je ervoor dat je huis goed beveiligd is zodat je dit ontspannen gevoel kunt hebben en vasthouden? Lees erover in onze blog.

VEILIGHEIDSSLOTEN

Laten we beginnen met hetgeen het meeste voor de hand ligt: de voordeur en de achterdeur. Deze zijn doorgaans voorzien van een slot, maar in veel gevallen zijn deze eenvoudig te omzeilen door inbrekers. Er bestaan verschillende soorten veiligheidssloten. Om een goede keuze te kunnen maken uit de grote hoeveelheid mogelijkheden, kun je advies inwinnen bij een slotenmaker in jouw woonplaats. Zoek bijvoorbeeld online naar slotenmaker amsterdam west en je vindt gelijk een lijst met professionals die je zouden kunnen adviseren.

ALARMSYSTEMEN

Alarmsystemen zijn een mooie extra aanvulling op goede sloten. Laat een stil of een niet-stil alarm installeren voor een stukje extra geruststelling. Een stil alarm zorgt ervoor dat er een alarm direct binnenkomt op de politiecentrale in jouw regio. Zo kan een dief op heterdaad betrapt worden. Een niet-stil alarm zorgt ervoor dat een inbreker erg kan schrikken en daardoor de benen neemt.

EEN HOND

Honden zijn erg trouwe en vriendelijke dieren. Ze dienen daarnaast ook erg goed als alarmsysteem en afweersysteem! Als een inbreker kan kiezen voor het plegen van een inbraak in een woning die wél een hond heeft, tegenover een woning zonder waakhond, dan zal de keuze snel gemaakt kunnen worden: een inbreker kiest altijd voor een makkelijke prooi. Maak het ze dus extra moeilijk door een trouwe viervoeter in huis te halen die ervoor zorgt dat je huis niet alleen veiliger maar ook gezelliger wordt!

Pin It on Pinterest