Ten eerste, een snelle les in terminologie: een makelaar is een pro die je vertegenwoordigt bij het proces van een huis kopen of verkopen. Alle makelaars moeten in het bezit zijn van een vergunning en worden gehouden aan een strikte code van ethiek. 

Ze hebben vaak een breed netwerk dat bestaat uit ‘ontroerend’ goede professionals. Daar kun jij als klant zeker je voordeel mee doen! Lees snel verder in deze blog hoe het zit met het sneller verkopen van je huis. 

Voordelen makelaar

Met een makelaar wordt het een stuk eenvoudiger om je woning snel te verkopen. Ze zullen je helpen met het opzetten van de verschillende bezichtigingen om je huis te tonen aan potentiële koper. Daarbij helpen ze je om te kijken naar andere huizen en helpen je onderhandelen over de beste prijs. De beste prijs voor het aanschaffen van een nieuwe woning maar ook de beste prijs voor het verkopen van je huidige huis. Daarbij is het ook mogelijk dat ze referenties aanbieden aan kredietverstrekkers. Ze zorgen naar wens ook voor huisinspecteurs en schakelen andere dienstverleners die je nodig zult kunnen hebben tijdens het kopen van je nieuwe woning 

Jagen op een huis 

In sommige gevallen kan het lastig zijn een woning te vinden, dan is een makelaar aan je zijde heel erg handig zijn omdat deze dus precies kan zien welke huizen er op de markt gaan komen. In vele gevallen heeft een makelaar toegang tot een breed netwerk waarbij hij of zij een zekere voorkennis heeft over welke woningen en op de markt gaan komen en op deze manier kunnen ze jou tippen en dan kun je dus buiten de algemene verkoop om al een bod doen en dat is erg handig omdat je tegenwoordig snel overboden wordt. Zelfs als je het via de makelaar doet dan zullen er ook nog andere mensen zijn die wellicht een bod gaan doen en dan moet je nog wel tegen elkaar opbieden. Het is goed om een makelaar in de arm te nemen omdat deze jou ook kan vertellen of een woning daadwerkelijk het waard is om een overbieding op de overbieding van de tegenpartij te doen.met andere woorden: heeft de woning op een gegeven moment nog wel een realistische prijs?

Bij makelaar eindhoven vind je precies de expertise die je nodig hebt om je woning snel en vakkundig te verkopen en een nieuwe voor een realistische prijs aan te schaffen. 

Pin It on Pinterest