We willen in deze tekst graag een aantal tips met je doornemen hoe het mogelijk is om in Tsjechië energie te besparen in je woning. Dat is toch wel fijn omdat je op deze manier ecologisch bezig bent en aan het einde van de maand meer geld overhoudt. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die bij jou in deze blog geven. 

Goede zonwering regelen 

Heb je nog geen zonwering? Dan is het erg slim om dit wel te gaan regelen.

Het is dan Intershades: zonwering op maat waar je echt wat aan hebt. Ze zijn met name actief in Nederland maar waarschijnlijk zijn er in Tsjechië ook wel bedrijven die zonwering op maat kunnen leveren. 

Met een goede zonwering is het mogelijk om natuurlijk de zon te weren uit je woning en dit zorgt ervoor dat je zomer niet zozeer je airco aan hoeft te doen om het binnen koeler te krijgen. En als je de airco wel aan doet dan deze niet zo hard te werken.

In de winter kun je de zonwering gebruiken maar je kunt het ook niet doen en dan de zon bijvoorbeeld die woning laten verwarmen.

Zorgt een goede isolatie 

Het tweede ding wat we met je door willen nemen is het belang van een goede isolatie.  In sommige huizen is er nog geen goede muurisolatie aangebracht en dat is heel erg jammer want dan kan er heel veel warmte weglekken, de buitenlucht in of juist dat warmte en kou naar binnen kunnen komen en dat wil je allemaal niet want het kost energie om de temperatuur naar wens op peil te houden in je Tsjechische woning. Wij raden dus aan om een bedrijf langs te laten komen die spouwmuurisolatie kan aanbrengen. Ook isolatie in de vloeren en het plafond is erg handig. Vergeet ook niet om te dubbele beglazing te nemen als je dit nog niet hebt, want dit glas isoleert erg goed en zo kan de warmte niet gemakkelijk via het enkele glas weg.

Pin It on Pinterest