Een zit-sta bureau is zeer ergonomisch. Dit houdt in dat het zorgt voor een goede werkhouding. Bij het aanschaffen van een zit-sta bureau zijn er een aantal zaken die je in gedachten moet houden. Wij hebben ze even voor jou op een rij gezet.

Waar wil je het bureau voor gebruiken?

Misschien heb je kort geleden een vakantiehuis gekocht in Tsjechië waar je ook graag wilt werken. In dat geval is een zit-sta bureau een goede keuze. Wanneer je denkt dat je een groter bureau nodig hebt, denk dan goed na of je een bureau gebruikt om te schrijven, te bewerken, te surfen op het web en te computeren. En hoeveel tijd wil je aan deze zaken besteden? Zet dat even goed op een rij.

Bureauhoogte

Wanneer je bureaublad gebruikt om te schrijven, te bewerken, te surfen op het web en te computeren, dan heb je een bureauhoogte nodig die voldoende ruimte biedt om deze activiteiten comfortabel uit te voeren. De hoogte van jouw schrijftafel wordt bepaald door de afstand die je wilt hebben tussen het document of webpagina en jouw oog. Voor surfen op het web en computerwerk heb je een bureauhoogte nodig die ten minste 5 cm hoger is dan jouw werkelijke ooghoogte.

Zit-sta bureau en ooghoogte

Wil je een bureau installeren dat ook voor webbewerking kan worden gebruikt? Kies dan voor een zit-sta bureau dat even hoog is als jouw werkelijke ooghoogte. Tevens zul je een computermuis en toetsenbord moeten gebruiken die ook even hoog zijn als jouw bureau.

Eenvoudig of toch meer uitgebreid

Ook belangrijk is dat je bedenkt of je een eenvoudig bureau wilt of dat je meer apparatuur nodig hebt. Voor veel mensen is een eenvoudig bureau perfect, maar voor anderen kan een bureau met extra opbergruimte nuttiger zijn. Een bureau met extra opbergruimte kan een goed idee zijn als je er veel aan schrijft. Denk bijvoorbeeld aan een zit-sta bureau met optische muis wielen, een opbergruimte onder voor documenten, boeken en cd’s, en een verstelbare plank onder jouw bureau voor het opbergen van papieren en cd’s.

Pin It on Pinterest