Er bestaan projectontwikkelaars die een zeer speciale woning aanbieden. Het gaat om de zogenaamde turnkey woning. Wat houdt dat precies in? In deze blog willen we graag met je doornemen wat een turnkey woning is en wat precies de voordelen ervan zijn. Lees snel verder en deze tekst om het allemaal te ontdekken. We hebben trouwens op onze site nog veel meer leuke blogs waar je in kunt lezen en door geïnspireerd kan raken. 

Een turnkeywoning 

Veel mensen houden ervan om een woning te laten bouwen en deze helemaal naar smaak in te richten. Het is ook mogelijk dat je een woning bij een projectontwikkelaar bestelt en dat deze ontwikkelaar dan bepaalt hoe de woning eruit komt te zien. Ze werken dan met een architect en deze heeft al een heel plan bedacht en gaat dat uitwerken. Op basis van dit plan of ontwerp trekken ze mensen aan, die het plan dus leuk vinden, vervolgens gaan mensen de woningen kopen. Je kunt een woning kaal kopen en hem helemaal zelf netjes maken, maar het is ook mogelijk om hem turnkey te kopen, dan hoef je alleen maar de sleutel op te halen en dan heb je een woning die helemaal af is. Het is zelfs mogelijk om een woning te kopen die al volledig ingericht is. 

Hoe ontstaat een turnkeywoning? 

Zoals we al zeiden wordt en natuurlijk eerst een ontwerp gemaakt door een architect. Daarna wordt er een bouwplan gemaakt en gaan de aannemer aan de slag om het huis op te bouwen. Wanneer je wilt dat een woning turnkey opgeleverd wordt, dan zal een afbouwbedrijf eerst nog aan de slag gaan om te schilderen en de zaak van binnen afwerken. Op dat moment, als het afbouwbedrijf dus klaar is, dan is de woning turnkey opleverbaar.

Een turnkey woning is in de meeste gevallen duurder omdat er natuurlijk veel meer mensen aan gewerkt hebben. Het scheelt wel een boel werk en je kunt in principe gelijk de eerste dag al de meubels in je woning zetten. Het is dus even een investering, maar deze is het volgens veel mensen wel waard.

Pin It on Pinterest