De laatste jaren is de kwaliteit van de houtlookvloer bijzonder verbeterd. De vloeren van tegenwoordig zijn niet meer van echt te onderscheiden. Een klassieke houten vloer in je woning leggen is een bijzonder prijzige aangelegenheid en in veel gevallen is het ook niet de meest slimme keuze. Lees snel verder. 

Maar slimme keuzes

Een houten vloer is dan wel erg mooi, maar niet altijd de meest slijtvaste optie, bijvoorbeeld wanneer er kleine kinderen of huisdieren in huis zijn. Dan is het veel slimmer om voor een houtlook vloer te gaan die wel de sfeer, maar niet de lasten heeft en een stuk goedkoper is. Laat staan dat je de houten vloer in een visgraatmotief laat leggen, hetgeen nog duurder is. We nemen met jou de voordelen van visgraat tegels door. Daarmee kun je lekker besparen.

De populariteit van het visgraatmotief

We zien het visgraatmotief al in de oudheid naar voren komen als een zeer populair motief waar een bepaalde speelsheid vanuit gaat. De Romeinen waren er al dol op. Later was het de Franse adel die het visgraatmotief adopteerde in hun kastelen en burchten. Nu is het mogelijk om visgraat tegels te kopen en deze in je woning neer te leggen. Het scheelt heel veel werk en het is een stuk goedkoper dan een houten vloer met dit motief. 

Stijlen die passen bij het visgraatmotief 

Wij vinden dat twee stijlen heel erg mooi passen bij het visgraatmotief. Denk aan de Scandinavische en de eclectische woonstijl. De eerste woonstijl gaat uit van een licht palet met veel natuurlijke elementen. Je zult er tal van natuurlijk objecten in kunnen zien, zoals hout, geweien en vachten. Bij dit laatste gaat het in de meeste gevallen om kunstmatige replica´s.

Bij de eclectische stijl is vrijwel alles mogelijk wanneer je maar een smaakvol design maakt. 

Zo wordt het al snel een artistieke boel wanneer je de meest mooie zaken die je maar kunt vinden binnen je interieur plaatst. Zorg er wel voor dat je een beetje thematisch werkt, anders wordt het al snel een onsamenhangend ratjetoe. 

Pin It on Pinterest