In en om het huis is van alles te doen en dit kun je ecologisch of minder ecologisch doen. Wij kiezen natuurlijk voor de eerste optie en willen je ook inspireren hetzelfde te doen. Daarom nemen wij een aantal tips met je door die je gemakkelijk kunt toepassen en waarmee je dus milieuvriendelijker wonen kan. Het is leuk om te zien dat de tips zo eenvoudig in te passen zijn in het dagelijks leven. Er hoeven dus geen grote dingen veranderd te worden om al goed bezig te zijn.

Duurzame tuininrichting

Door te kiezen voor ecologisch hout, ook wel tuinhout genoemd, is het mogelijk om ecologischer te ontwerpen. Een tuinhuis of blokhut maken van dit hout is een goede stap in de richting van een ecologische leefstijl. Het hout is namelijk op een milieuvriendelijke manier verkregen: er wordt gekapt, maar ook bomen geplant, zo wordt het evenwicht in stand gehouden. 

Wanneer zonnepanelen op je tuinhuis laten leggen, dan kun je bijvoorbeeld de stroom die je daarmee opwekt, gebruiken om in je tuin te recreëren op een zomeravond, en natuurlijk op meerdere avonden in het warme seizoen.

Straatwerk en grond 

Er zijn mensen die hun hele tuin dichttegelen met straatwerk. Ook terrastegels zijn populair, maar ook stapelblokken zijn bijvoorbeeld populair. Toch zeggen veel milieu, kenners dat het beter is om ook open stukken grond te hebben in de tuin, zodat bijvoorbeeld als het flink regent, het water daar gemakkelijk in weg kan zakken. Zo komt niet alles in het riool terecht, met als gevolg dat er overstromingen ontstaan en daaruit volgende weer allerlei andere problemen. 

Ecologische badkamer ideeën 

Tot slot nog even iets voor binnen in het huis, namelijk een aantal ecologische badkamer ideeën. Wanneer je lekker groen wilt wonen en gebruik maken van een badkamer, dan zijn er een aantal duurzame keuzes die je kunt maken, denk aan:

  • Kies ecoverf, dus op basis van water, voor je badkamer
  • Koop zwevende wastafels en toilet(ten), zodat je er gemakkelijk onder met milieuvriendelijke allesreiniger en warm water kunt dweilen
  • Zorg voor voldoende ventilatie, zodat schimmels geen kans krijgen en je ook geen milieu-onvriendelijke schoonmaakmiddelen hoeft te kopen om ze weer te verwijderen. Bovendien is het gezonder voor jezelf en je badkamer blijft langer mooi.

Dit waren de tips die je kan toepassen in de badkamer. We houden je op onze site graag op de hoogte, dus blijf onze blogs volgen!

Pin It on Pinterest