Wat is het voordeel van een tegel vloer? Dat is de vraag die in deze blog centraal staat. We nemen een aantal aspecten van de tegels met je door en laten zien waarom je heel goed kunt kiezen voor deze vloer. Lees ook even de andere teksten op onze site, want daar kun je heel veel baat bij hebben. 

Stijlen die kunnen

Als je overweegt je huis opnieuw in te richten, is de keuze van vloerbedekking een belangrijke factor om rekening mee te houden. Traditionele tegelstijlen zijn weer in de mode en bieden de huiseigenaar, samen met moderne ontwerpen, een enorme keuze. Vloertegels kunnen er in elke kamer van het huis fantastisch uitzien en praktisch zijn, of je nu op zoek bent naar iets klassieks of iets moderns. Gangen, keukens en badkamers vragen om vloertegels omdat ze duurzaam en praktisch zijn en kunnen worden aangepast aan elke interieurstijl.

Vloerverwaming en tegels

Vloerverwarming is de ideale partner voor keramische en porseleinen vloertegels – waardoor ze in de wintermaanden behaaglijk aanvoelen – omdat deze materialen de warmte gelijkmatig geleiden. Het kan een efficiëntere manier zijn om een ruimte op te warmen, aangezien het systeem een groter oppervlak verwarmt, vanaf de vloer bij een lagere temperatuur, wat resulteert in een constante temperatuur. De stralingswarmte van deze systemen is aangenaam en heerlijk om met blote voeten op te lopen.

Het is gemakkelijk om vloertegels schoon te maken

Keramische en porseleinen vloertegels zijn zeer gemakkelijk schoon te houden. Als je kinderen of dieren hebt, ben je er waarschijnlijk aan gewend dat je ze moet schoonmaken, vooral op natte dagen wanneer modder gemakkelijk het huis in wordt getrapt. Vuil, vlekken en vloeistoffen blijven op het oppervlak liggen en omdat ze slijtvast zijn, kun je de meeste vloertegels schoonmaken met kant-en-klare schoonmaakmiddelen. Als je het vuil snel te pakken hebt, is het een kwestie van afvegen met de dweil. Als het vuil opdroogt, zijn het meestal twee snelle veegbeurten met een mop!

Pin It on Pinterest