Met een akoestisch plafond kun je gemakkelijk de akoestiek van een kamer verbeteren. Maar hoe gaat het dan precies in zijn werk? Het is heel gemakkelijk om een akoestisch plafond aan te laten brengen door experts die weten wat ze doen. Je kunt wel eens hebben dat er een echo in de kamer is die behoorlijk irritant is. Denk bijvoorbeeld maar aan een echo in de eetkamer, zodat je elkaar niet lekker kan verstaan. Wanneer je dan toch je huis gaat verbouwen, doe het dan direct goed en laten akoestisch plafond aanbrengen. Wij nemen nog meer interessante voordelen van een akoestisch plafond met je door in deze tekst.

Waar kun je een akoestisch plafond laten maken?

Vaak worden akoestische plafonds gemaakt in een ruimte geluid een grote rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan een muziek-/eetkamer of bijvoorbeeld in een restaurant. Zowel particulieren als ondernemers hebben erg veel profijt van een akoestisch plafond in een bepaalde ruimte. Het gaat hierbij om spuitwerk dat op het bestaande plafond aangebracht wordt en wat geluidsgolven absorbeert. Het voordeel van dit akoestische plafond is dat het bestaande plafond dus gewoon kan blijven bestaan en dat er geen verlaging van dit plafond nodig is.

Akoestisch plafond in combinatie met andere akoestische behandelingen 

Het is mogelijk om een akoestische behandeling van de kamer te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld akoestische panelen op de muur laten brengen in combinatie met een akoestisch plafond. Dit is bijvoorbeeld erg handig in de thuisstudio. Zo kun je ongewenste klanken uit de kamer verwijderen en deze een droog geluid geven. Wanneer je met microfoons opneemt is dit erg goed omdat je een bepaalde echo niet uit het geluid kunt halen wanneer deze in de kamer gegenereerd wordt.

Er zijn ook schuimrubberen materialen die je in hoeken van de kamer kan doen en waarmee de bas gevangen wordt zo kun je het donker geluid uit de opnames halen.

Pin It on Pinterest