Met stuc design wordt je huis een geweldig paleis. We hebben een aantal trends voor 2022 voor je verzameld. Stucwerk is vakwerk en dat laat je dus het beste door een vakman doen. Check wat je kunt doen met stucwerk in 2022.

Wat is stucwerk? 

Stucwerk een cementachtig mengsel van zand, kalk en water, wordt al eeuwenlang gebruikt voor de buitenkant van huizen. Het is vandaag de dag nog net zo mooi als het eeuwen geleden was. Het uiterlijk van een huis met stucwerk roept de ontspanning op die je krijgt op een exotische eilandbestemming, een Toscaans of Frans landhuis, of een mediterrane of woestijnlocatie. De kleuren die je overweegt voor je stukadoors huis kunnen klassiek zijn, neutraal, of verder gaan dan verwacht met grillige felle kleuren of dramatische donkere tinten.

Kleurenfamilie: varieert; neutrale, aardetinten, en meer

Neutrale en aardetinten gaan natuurlijk goed samen. Past goed bij: platte daken, kleipannendakbedekking, alle soorten dakspanen en metalen dakbedekking.

Stemming: hangt af van de kleur, maar de meeste zijn luchtig en tropisch

Waar te gebruiken: voornamelijk gebruikt voor buiten, maar kan ook binnenshuis worden gebruikt om muren textuur te geven

Klassiek bruin

Stucwerk wordt traditioneel geschilderd in een neutrale kleur zoals deze klassieke bruine schoonheid. Bekijk alle klassieke en experimentele kleuren voor stucwerk exterieurs die er chique en modern uitzien.

Stoer wit

Wit stucwerk betekent misschien een beetje extra moeite om je huis schoon te houden, maar het is een coole, moderne keuze voor elk huis. Het wordt aanbevolen dat je je stucwerk één keer per jaar schoonmaakt. Gewone elektrische wasmachines zijn niet geschikt voor het reinigen van stucwerk; de kracht van het water kan scheuren en andere schade veroorzaken. 

Zwart

Zwarte verf vereist meer onderhoud dan lichtere keuzes, maar het vertelt de rest van de wereld dat je niet bang bent om te breken met normen en op te vallen.

Aards en rustiek

Een andere populaire stucwerkkleur is groen. Het verandert een moderne beachy huislook in een vintage-geïnspireerde, bijna mysterieuze verblijfplaats die echt opvalt.

Stucwerk huis met groene luiken

Om een beetje kleur toe te voegen aan je stucwerkhuis zonder een totale facelift, helpt het schilderen van je luiken een donkerdere, meer levendige tint om het huis te laten opvallen. 

Pin It on Pinterest