In sommige situaties is het belangrijk om je woning zo snel mogelijk te verkopen. Het is helaas niet zo dat we hier volledige controle over hebben. Makelaars dragen vaak al voor een groot deel bij aan het verkopen van je woning. Daarnaast zijn er ook een aantal kleine tips die je zelf kunt gebruiken voor het verkopen van je huis. Wij raden je in ieder geval aan om met een aantal zaken rekening te houden.

0. ROND DE LOPENDE BOUWPROJECTEN AF

Het is belangrijk om, wanneer er nog dingen op de planning staan of reeds in werking zijn gesteld, bepaalde verbouwingen of renovaties af te maken. Hierdoor kun je je woning beter op de markt zetten. Heb je een klus die al een tijdje ligt en wil je graag dat dit snel is opgelost? Huur dan bouwbedrijf Bouwhorst uit Friesland in!

1. HAAL ONNODIG MEUBILAIR WEG

Meubels die qua uiterlijk of functie weinig bijdragen aan de woning kunnen het beste weggehaald worden. Door de meubels uit je huis te halen lijkt de ruimte vaak al een stuk groter. Daarnaast is het huis minder druk. Veel mensen zoeken naar een grotere, rustige woning. Mochten mensen toch van een volgepakt huis houden, dan kunnen ze in hun gedachte altijd hun eigen meubels erbij denken.

2. MAAK HET HELE HUIS GOED SCHOON

Een goede hygiëne in huis is erg belangrijk. Het is niet iets nieuws, maar toch willen we nogmaals benadrukken dat het erg van belang is om de woning goed schoon te hebben voor potentiële kopers. Ons advies is om extra aandacht te besteden aan de keuken en de badkamer. In deze ruimtes frissen veel mensen zich op en bereiden de meeste mensen hun eten. Zorg er daarom voor dat de keuken en badkamer er als nieuw uitzien om potentiële kopers een goed gevoel te geven.

3. ZORG VOOR VOLDOENDE LICHT IN JE WONING

Een lichte kamer is voor veel mensen belangrijk. Doe de aanwezige gordijnen door het hele huis open en eventuele rolgordijnen omhoog. Zo komt er genoeg licht binnen en zullen mensen een positiever beeld hebben over de woning.

4. VENTILEER HET HUIS GOED DOOR

Doe deuren en ramen open om voor voldoende frisse lucht te zorgen. Er gaat dan natuurlijk niets boven de frisse lucht van buiten. Laat het goed doorwaaien, zodat mensen niet afknappen op een eventuele muffe geur. Qua temperatuur is gemiddeld gezien 20 graden voor veel mensen een aangename temperatuur voor binnen.

5. LAAT PROFESSIONELE FOTO’S MAKEN

Het is een aanrader om een professionele fotograaf te benaderen om foto’s van de woning te laten maken. Zij weten als experts exact hoe zij jouw woning zo goed en ruim mogelijk in beeld kunnen brengen. Dit kost je in eerste instantie een vergoeding aan de fotograaf, maar zorgt naar alle waarschijnlijkheid wel voor meer kijkers en uiteindelijk een snellere verkoop van je woning.

6. VERPLAATS JE IN DE KOPER

Probeer je als verkoper te verplaatsen in de koper. Hoeveel geld zou jij over hebben voor het huis en wat zou je wel aanspreken bij de woning en wat niet? Stel jezelf een aantal van deze vragen en laat je woning nog beter naar voren komen voor potentiële kopers.

7. DEEL JE WONING OP SOCIAL MEDIA

Plaats een bericht op social media als Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin. In dit bericht kun je via foto’s, gegevens en een aantrekkelijke samenvatting laten zien wat je in de aanbieding hebt. Het helpt hierbij om volgers op te roepen het bericht te delen. Op deze manier vergroot je het bereik en zul je eerder potentiële kopers bereiken.

Er zijn in Nederland veel makelaars waar je terecht kunt voor allerlei makelaarsdiensten. Je kunt hierbij denken aan het verkopen, kopen, huren en taxeren van woningen. Veel makelaars kunnen je ook van dienst zijn op het gebied van hypotheekadvies.

Pin It on Pinterest