Het verduurzamen van je woning is niet altijd even eenvoudig. Vooral bij de wat oudere woningen moet er veel gebeuren om het huis echt duurzaam te maken. En daar zit vooral erg veel geld en tijd in. Het lichtje puntje is dat je natuurlijk niet direct je huis in 1x duurzaam kunt krijgen, maar dat je hier in stapjes aan kunt werken. We delen je graag wat tips om je huis te verduurzamen. Met al deze verduurzamingsmogelijkheden zorg je niet alleen voor een beter energielabel en beter milieu, maar bespaar je uiteindelijk ook flink op de kosten. Je energierekening zal erg dalen. 

Tip 1. Subsidies

Ook de overheid wilt graag dat je je huis zo duurzaam mogelijk maakt. Daarom is het mogelijk om voor klussen met betrekking tot het verduurzamen van je woning, subsidie te krijgen. Zo vraag je bijvoorbeeld een subsidie aan wanneer je je woning isoleert of een warmtepomp aanschaft. 

Tip 2. Isoleer muren

Wanneer je muren goed geïsoleerd zijn blijft warmte in je woning hangen, waardoor je minder hoeft te stoken. Gemiddeld verliest een woning namelijk 20% van zijn warmte via muren. We raden aan de muren te isoleren met spouwmuurisolatie. 

Tip 3. Isoleer je dak en je vloeren 

Naast de muren, dien je je dak en de vloeren goed te isoleren. We raden je vooral aan je te laten adviseren door een expert op het gebied van dakisolatie en/of vloerisolatie. Zij weten precies wat voor type isolatie het meest geschikt is voor jouw dak en vloer. Er zijn daarnaast zowel duurzame varianten als iets minder duurzame varianten te vinden. 

Tip 4. Investeer in zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je wel rond de 1600 KG aan CO2 per jaar. De eenmalige kosten voor het aanschaffen van de zonnepanelen zijn wel even een investering, maar dit is het zeker meer dan waard! Meer weten over zonnepanelen? Neem contact op met Apsolar zonnepanelen Friesland

Tip. 5 Investeer in een warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt onder andere de buitenlucht om je huis te verwarmen. Ook werkt een warmtepomp erg goed samen met zonnepanelen. Vraag een adviseur naar meer informatie. 

Pin It on Pinterest