We hebben goed nieuws voor je: het schoonmaken van een houten tafel is eenvoudig. Zolang je het maar voorzichtig doet en geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Hoe maak je tafelbladen het beste schoon?

Tip 1: Gebruik een spons of vochtige doek

Je kunt tafelbladen schoonmaken met een spons, een vochtige doek of een andere geschikte doek, afhankelijk van het materiaal waarvan de tafel is gemaakt. Het is beter om een doek van zijde te gebruiken omdat dergelijke doeken hypoallergeen zijn. Dus wanneer je allergisch bent voor een bepaalde stof, is deze doek de beste optie. Zijden doeken zijn niet-allergeen, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vocht.

Tip 2: Verwijder vuil door te wrijven

Reinig het houten tafelblad met een zachte doek. Wanneer je tafelbladen in warm water laat weken, ontstaat er schimmel en vuil. Dompel ze dus nooit onder in heet water. Wanneer je het oppervlak van het houten tafelblad wilt schoonmaken, wrijft er  dan gewoon over met de zachte doek. Wrijven verwijdert vuil dat zich in het tafelblad heeft genesteld.

Tip 3: Gebruik een reinigingsmiddel voor tafelbladen

Voor vuil dat in de tafel is gesijpeld, kun je een geschikt reinigingsmiddel gebruiken. Een houten tafelblad schoonmaken met een schoonmaakdoekje van zacht garen is helemaal niet moeilijk. Neem gewoon een zachte doek en wrijf er zachtjes mee over het oppervlak van het houten tafelblad.

Tip 4: Pak de föhn om het oppervlakte van tafelbladen te drogen

Vervolgens kun je het oppervlak van houten tafelbladen drogen met een föhn. De frequentie van het gebruik van een haardroger op een houten tafelblad moet worden afgestemd op het vochtgehalte van de in de lucht aanwezige vochtigheid.

Tip 5: Gebruik de föhn op een lage stand bij een droog briesje

Als het een droog briesje is, kun je een föhn op een lage stand gebruiken. Maar als het vochtgehalte in de lucht hoog is, zet de föhn dan op een hoge stand. De reden hiervoor is dat droge wind de neiging heeft om wat stofdeeltjes en kleine haartjes in een houten tafelblad te blazen.

Tip 6: Gebruik een houtreiniger met een fijne korrel

Dus wat je moet doen bij het schoonmaken van tafelbladen is een houtreiniger met een fijne korrel nemen. En gebruik een houtreiniger op een houten tafelblad. Wanneer vlekken van het oppervlak van het houten tafelblad wilt verwijderen, gebruik dan een droge doek met een milde zeep. Probeer het oppervlakte te deppen met een natte doek. Dit zal vlekken en vlekverwijdering verwijderen, wat natuurlijk heel fijn is!

Pin It on Pinterest