Wil je snel je huis verkopen? Je hebt vast alles gedaan wat je kunt bedenken om jouw huis er aantrekkelijker uit te laten zien: alle rommel uit de garage verwijderd, alle tapijten gereinigd en alle noodzakelijke reparaties uitgevoerd. Met elke dag die voorbijgaat, hoop je dat de perfecte koper komt opdagen en je een redelijk aanbod doet. Het kan een zeer frustrerende ervaring zijn.

Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om de verkoop van jouw huis te versnellen zonder dat dit veel kost. In deze blog delen we 3 geheimen van vastgoedprofessionals, zoals deze makelaar in Laren, die jouw huis sneller van de markt zullen halen.

1. De eerste impressie

Je bent waarschijnlijk bekend met de uitdrukking dat de eerste indruk langer duurt. Dit is ook belangrijk als het gaat om het snel verkopen van een huis. Met andere woorden, wat vindt een potentiële koper van jouw huis als hij voor het eerst naar de woning rijdt? Dit is hét moment om even de straat op te lopen en kritisch naar het huis te kijken. Analyseer het en kijk naar de tekortkomingen. Als je je eigen oordeel niet vertrouwt, laat dan een paar vrienden dat ook doen en vraag hun mening. Dit is misschien wel het beste moment om die onderhoudswerkzaamheden te laten uitvoeren die je altijd hebt uitgesteld. Zorg ervoor dat de voortuin goed verzorgd is en dat het gazon gemaaid is. Maak ook de oprit en buitenmuren zo netjes mogelijk. De aantrekkingskracht van voorkant is wat potentiële kopers naar jouw huis trekt. Dus als je extra moeite doet om de buitenkant van jouw huis mooi te maken, heeft je een grote kans om geïnteresseerde kopers daadwerkelijk naar binnen te halen.

2. Depersonaliseer jouw huis

Probeer dit alsjeblieft niet te persoonlijk te nemen – we weten dat je veel geschiedenis en herinneringen in huis hebt. Maar als je het zo snel mogelijk wilt verkopen, is het tijd om het te depersonaliseren. Het depersonaliseren van het huis betekent dat je het klaarmaakt voor toekomstige kopers. Dit doe je door familiefoto’s, verzamelobjecten en dergelijke te verwijderen. Vergeet niet dat je wilt dat jouw aspirant-koper zich welkom voelt en zich in jouw huis en niet denkt dat hij door jouw huis loopt. Hou het huis zo eenvoudig en neutraal mogelijk. Ruim de opslagruimte op, als die beschikbaar is, en verwijder ook de overtollige snuisterijen en spulletjes. Maak je huis schoon en gastvrij. Hou het canvas leeg zodat potentiële kopers hun droom erop kunnen visualiseren.

3. Elimineer slechte geuren

Kleine dingen kunnen potentiële kopers afschrikken. Zo kunnen ook slechte geuren kunnen de poging om het huis te verkopen saboteren. Probeer zoveel mogelijk de bron van elke slechte geur te verhelpen door:

  • Afvoer- en wasbakken reinigen
  • Voldoende te ventileren
  • De oude kookgeur in de keuken te verwijderen
  • Het tapijt te laten reinigen – eventueel via een professioneel reinigingsbedrijf
  • Oude meubels weg te doen

Een goede geur maakt jouw huis juist de moeite waard om te kopen en trekt ook potentiële kopers aan. Hoewel je misschien niet in staat bent om brood of cake te bakken voor elke geïnteresseerde koper, zal misschien wat vers gezette koffie al zijn vruchten afwerpen.

Pin It on Pinterest