Hoewel houten pallets op een groot aantal werkplekken voorkomen, blijven er veel misverstanden over bestaan. Mensen klagen over de grote hoeveelheden houten pallets op stortplaatsen en de beperkte gebruiksmogelijkheden. In deze blog geef ik graag wat informatie over deze algemeen bekende pallet die je op je werkplek of op andere plekken tegenkomt. Ik zal 3 mythes beschrijven en deze ontkrachten. Je zult je verbazen over de eigenschappen van houten pallets.

1. PALLETS ZIJN NIET MILIEUVRIENDELIJK

Natuurlijk zijn bomen essentieel voor het welzijn van de mensen en weet iedereen hoe belangrijk ze zijn voor onze natuur en fauna. Hout is echter een natuurlijke en hernieuwbare bron waardoor dit het beste materiaal is voor pallets. Houten pallets zijn 100 procent recyclebaar en kunnen na gebruik verkocht worden aan bedrijven die pallets repareren. Hierdoor wordt de natuur gespaard en worden de pallets optimaal gebruikt. Diverse bedrijven verkopen gebruikte pallets

2. NIEUWE PALLETS ZIJN DE BESTE PALLETS

Veel mensen gaan er van uit dat alleen nieuwe pallets het gebruiksgemak bieden die ze nodig hebben. Er wordt beweerd dat gebruikte houten pallets een broedplek zijn voor bacteriën en dat ze niet tegen water kunnen omdat dit schimmels kan veroorzaken. De meeste pallets voldoen aan de ISPM 15 maatregel, waarmee bevestigd wordt dat hout vrij is van ongedierte. Ze zijn hierdoor kwalitatief even goed als nieuwe pallets.

3. HOUTEN PALLETS DRAGEN BIJ AAN ONTBOSSING

Het is waar dat sommige houten pallets zijn gemaakt van nieuw hout. Veel bedrijven gebruiken echter dezelfde pallet keer op keer door de beschadigde onderdelen te repareren. Als een pallet niet meer te repareren is wordt deze versneden in materiaal dat gebruikt kan worden om andere voorwerpen mee te maken.

Recyclebaarheid en de impact op het milieu zijn vandaag de dag uiterst belangrijk bij het uitzoeken van verpakkingen en transportmaterialen. Pallets van hout lijkten op het eerste gezicht misschien niet de beste optie, maar leveren heel veel voordelen op.

Pin It on Pinterest